Новорічний стіл - це не лише страви. Для того, щоб розбавити звичні вам напої, пропонуємо на вибір декілька коктейлів, які легко приготувати і смачно куштувати.
Наголошуємо! Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Наголошуємо! Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Мандарини — не менш значущий символ Нового року, ніж шампанське. Чому б не об’єднати їх в одну смачну й освіжаючу суміш? Такий новорічний коктейль можна приготувати й безалкогольним, замінивши ігристе вино спрайтом або дитячим «шампанським».
Для приготування порції «вибуху» знадобляться:
У високий келих покладіть кружальця мандарина, зерна граната, лід, налийте сік і шампанське. Бажано використовувати попередньо охолоджений у морозилці посуд. Щоб коктейль виглядав по-новорічному, прикрасьте його ялиновими гілочками.
Для коктейлю вам потрібно:
Як приготувати:
Спочатку необхідно обсмажити на сковорідці цукор, поки він не стане коричневим. Тоді пересипати його в каструлю і додати скибочку апельсину разом зі шкіркою, корицю та гвоздику. Все залити вином, поставити на плиту і зняти як тільки почне закипати. Після того як вино настоїться – процідити і розбавити підігрітим яблучним соком.
Рекомендуємо готувати одразу велику порцію цього незвичайного ароматного напою.
Для того, щоб зробити 4 порції такого пуншу, вам знадобляться:
Очищені яблука наріжте часточками. Помістіть подрібнені фрукти в каструлю з товстим дном, увімкніть невеликий вогонь, посипте цукром. Коли яблука прогріються, вичавіть сік із мандарина та лимона (стежте, щоб у суміш не потрапили кісточки). Пюре розімніть товкачем, додайте віскі, ретельно перемішайте та трохи прогрійте. Потім розлийте пунш по кухликах або келихах із товстими стінками.
• 600 г. морозива (бажано з шматочками фруктів);
• 250 мл. напівсолодкого шампанського;
• 100 мл. лікеру, можна замінити на ром або бренді;
• 12-15 кубиків льоду.
Для коктейлю «Полярна ніч» будуть потрібні тонкі подовжені келихи і соломинка. На дно кожного келиха слід помістити кубик льоду, далі - кулька морозива. Наступний крок - полити морозиво лікером (або що ви вибрали для коктейлю). Потім акуратно наповнити келих шампанським, так щоб кулька морозива в нього повністю занурилася. Подавати напій бажано відразу, щоб морозиво не розтануло.
Рецепт розрахований на велику компанію.
Інгредієнти:
• 2 пляшки Піно Гріджіо або Шардоне;
• ¾ склянки яблучного сидру;
• ¼ склянки цукру;
• ¾ склянки журавлини;
• 1 яблуко Гренні Сміт, порізане кубиками;
• 3 гілочки свіжого розмарину.
Спосіб приготування:
Все змішати у великій ємності, використовуючи дерев’яну ложку (щоб не розім’яти фрукти). Продовжуйте акуратно змішувати, доки не розійдеться весь цукор. Після цього охолоджуйте мінімум 4 години до подачі. Новорічну сангрію можна розливати в келихи з льдом або без нього – як вам більше подобається.
Напої, особливо коктейлі, така ж важлива частина святкового меню, як і страви. Однак не варто забувати про те, що захоплюючись смачними алкогольними коктейлями, можна легко сп'яніти, і тоді новорічна ніч запам'ятається тільки головним болем.