Що можна приготувати з кавуна. 5 страв

Всі знають, що кавун - головна літня їжа.

Ми вирішили зробити підбірку страв з кавуном. Ви знали, що його можна їсти як десерт, як салат, як інгрідієнт для коктейлів, додавати для смаку. Не знали?

Кавун на грилі з сиром фета

Інгрідієнти:

  • 2 кусочки Кавуна
  • 150 г Сиру Фета
  • 2 ст. л. Рослинна олія
  • 1 дрібка Сіль
  • за смаком Сухий перець Чилі пластівцями
  • 4 гілочки М'ята
  • 1/4 шт. Перець чилі

Відріжте від кавуна круглий шматок товщиною 2 см і розріжте на два півкільця. Ножем відокремте м'якоть кавуна від скоринки, ми будемо використовувати тільки м'якоть. Змастіть часточки кавуна рослинною олією, по одній столовій ложці кожну, і посоліть. Підрум'яньте кавун на пательні гриль по 3-4 хвилини, щоб з'явилися карамелізовані смужки. Викладіть кавун на тарілку для подачі і зверху покришіть руками 150 г сиру фета. Помийте 4 гілочки м'яти, відокремте листочки і порвіть руками. Викладіть зверху на кавун з сиром листочки м'яти і ¼ перцю чилі, порізаного слайсами. Злегка посипте пластівцями червоного перцю.

Кавуново-м’ятний щербет

Класичний кавун у новому виконанні: заморожена м’якоть + м’ята + лайм = соковите і освіжаюче морозиво (або по-іншому, щербет). Щербет практично не містить цукру і для ще більшого задоволення може бути доповнений кількома столовими ложками рому.

Інгрідієнти:

  • кавун (приблизно 2 кг, очищений від насіння і порізаний на шматки);
  • 1 столова ложка + 1 чайна ложка цукру;
  • 3 лайма (сік з них);
  • 3 столові ложки білого рому;
  • дрібка солі;
  • 1 столова ложка + 1 чайна ложка нарізаного листя м’яти.

Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром – все завантажуємо в блендер. І доводимо до стану пюре. Додаємо м’яту і змішуємо все до тих пір, поки вона не перетвориться в маленькі частинки і її не стане видно. Після суміш запаковуємо в герметичний контейнер і заморожуємо протягом декількох годин.

Наявність морожениці істотно полегшує процес. Якщо її немає, тоді кожну годину дістаємо суміш з морозилки і ретельно її перемішуємо ложкою або міксером, поки це можливо. Це для того, щоб в морозиві не утворювалося кристалів льоду. Для повної заморозки щербет витримують в морозилці 6-8 годин.

Кавунові жувальні цукерки

Інгрідієнти:

  • дві склянки свіжого кавунового соку
  • півсклянки соку лимона 
  • шість столових ложок желатину.
  • мед

Розчиніть желатин в половині соку кавуна. Другу частину соку нагрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Потім акуратно влийте туди сік з розчиненим желатином.

Перемішуйте, поки рідина не стане однорідною. Додайте лимонний сік (і мед, якщо хочете підсолодити). Ретельно розмішайте і розлийте по формах. Відмінно підійдуть силіконові - з них простіше отримувати застиглі цукерки.

Коли желе охолоне до кімнатної температури, відправте його в морозилку на 30 хвилин. Після повного застигання цукерки можна зберігати просто в шафі.

Панакота з кавуна

Інгрідієнти:

  • М’якоть кавуна - 200г.
  • Згущене молоко - 150г.
  • Молоко - 500мл.
  • Желатин - 20г.
  • Цукор - 20г

10г желатину залити невеликою кількістю води і залишити на 20-30 хвилин. 100г кавуна збити у блендері. Молоко ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити молоко. У гарячому молоці треба розвести желатин, який ми залишили набухати. Додаємо в молоко кавун і згущене молоко, розмішуємо все до однорідної маси.

Далі треба процідити суміш через сито і залити у форми, в яких будемо подавати наш десерт. Форми ставимо в холодильник на 1.5-2 години

10г желатину заливаємо невеликою кількістю холодної води і залишаємо набухати. Кавун, який залишився, збиваємо у блендері. Желатин ставимо на водяну баню і розтворяємо. З’єднуємо кавун, цукор і желатин. Суміш треба процідити через сито

Дістаємо з холодильника форми з першим шаром і заливаємо зверху другий шар. Ставимо нашу панакот у в холодильник до повного застигання.

Салат з кавуном та огірком

Інгрідієнти:

  • 50г Сир (Творог)
  • 200г Кавун
  • 100г Огірок
  • за смаком Сіль
  • 2гілочки М'ята
  • за смаком Перець чилі
  • за смаком Оливкова олія
  • за смаком Лимонний сік
  1. Кавун нарізаємо середніми продовгуватими шматочками. Огірки нарізаємо кільцями, перець чилі нарізаємо дуже дрібно. Листочки м'яти просто відриваємо від стебла.
  2. У глибоку миску викладаємо сир разом з іншими інгредієнтами і змішуємо це все з оливковою олією і лимонним соком. Салат буде смачнішим, якщо подавати його холодним.