Що можна приготувати з кавуна. 5 страв

Що можна приготувати з кавуна. 5 страв, Лідія Хаустова

Всі знають, що кавун - головна літня їжа.

Ми вирішили зробити підбірку страв з кавуном. Ви знали, що його можна їсти як десерт, як салат, як інгрідієнт для коктейлів, додавати для смаку. Не знали?

Кавун на грилі з сиром фета

Інгрідієнти:

  • 2 кусочки Кавуна
  • 150 г Сиру Фета
  • 2 ст. л. Рослинна олія
  • 1 дрібка Сіль
  • за смаком Сухий перець Чилі пластівцями
  • 4 гілочки М'ята
  • 1/4 шт. Перець чилі

Відріжте від кавуна круглий шматок товщиною 2 см і розріжте на два півкільця. Отрежьте кружок арбуза Ножем відокремте м'якоть кавуна від скоринки, ми будемо використовувати тільки м'якоть. Отделите корочки от арбуза Змастіть часточки кавуна рослинною олією, по одній столовій ложці кожну, і посоліть. Смажьте дольки арбуза растительным маслом Підрум'яньте кавун на пательні гриль по 3-4 хвилини, щоб з'явилися карамелізовані смужки. Подрумяньте арбуз на сковородке гриль Викладіть кавун на тарілку для подачі і зверху покришіть руками 150 г сиру фета. Покрошите фету на арбуз Помийте 4 гілочки м'яти, відокремте листочки і порвіть руками. Викладіть зверху на кавун з сиром листочки м'яти і ¼ перцю чилі, порізаного слайсами. Злегка посипте пластівцями червоного перцю.

Кавуново-м’ятний щербет

Класичний кавун у новому виконанні: заморожена м’якоть + м’ята + лайм = соковите і освіжаюче морозиво (або по-іншому, щербет). Щербет практично не містить цукру і для ще більшого задоволення може бути доповнений кількома столовими ложками рому.

Інгрідієнти:

  • кавун (приблизно 2 кг, очищений від насіння і порізаний на шматки);
  • 1 столова ложка + 1 чайна ложка цукру;
  • 3 лайма (сік з них);
  • 3 столові ложки білого рому;
  • дрібка солі;
  • 1 столова ложка + 1 чайна ложка нарізаного листя м’яти.

Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром – все завантажуємо в блендер. І доводимо до стану пюре. Додаємо м’яту і змішуємо все до тих пір, поки вона не перетвориться в маленькі частинки і її не стане видно. Після суміш запаковуємо в герметичний контейнер і заморожуємо протягом декількох годин.

Наявність морожениці істотно полегшує процес. Якщо її немає, тоді кожну годину дістаємо суміш з морозилки і ретельно її перемішуємо ложкою або міксером, поки це можливо. Це для того, щоб в морозиві не утворювалося кристалів льоду. Для повної заморозки щербет витримують в морозилці 6-8 годин.

Що можна приготувати з кавуна. 5 страв, фото-1

Кавунові жувальні цукерки

Інгрідієнти:

  • дві склянки свіжого кавунового соку
  • півсклянки соку лимона 
  • шість столових ложок желатину.
  • мед

Розчиніть желатин в половині соку кавуна. Другу частину соку нагрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Потім акуратно влийте туди сік з розчиненим желатином.

Перемішуйте, поки рідина не стане однорідною. Додайте лимонний сік (і мед, якщо хочете підсолодити). Ретельно розмішайте і розлийте по формах. Відмінно підійдуть силіконові - з них простіше отримувати застиглі цукерки.

Коли желе охолоне до кімнатної температури, відправте його в морозилку на 30 хвилин. Після повного застигання цукерки можна зберігати просто в шафі.

Що можна приготувати з кавуна. 5 страв, фото-2

Панакота з кавуна

Інгрідієнти:

  • М’якоть кавуна - 200г.
  • Згущене молоко - 150г.
  • Молоко - 500мл.
  • Желатин - 20г.
  • Цукор - 20г

10г желатину залити невеликою кількістю води і залишити на 20-30 хвилин. 100г кавуна збити у блендері. Молоко ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити молоко. У гарячому молоці треба розвести желатин, який ми залишили набухати. Додаємо в молоко кавун і згущене молоко, розмішуємо все до однорідної маси.

Далі треба процідити суміш через сито і залити у форми, в яких будемо подавати наш десерт. Форми ставимо в холодильник на 1.5-2 години

10г желатину заливаємо невеликою кількістю холодної води і залишаємо набухати. Кавун, який залишився, збиваємо у блендері. Желатин ставимо на водяну баню і розтворяємо. З’єднуємо кавун, цукор і желатин. Суміш треба процідити через сито

Дістаємо з холодильника форми з першим шаром і заливаємо зверху другий шар. Ставимо нашу панакот у в холодильник до повного застигання.

Що можна приготувати з кавуна. 5 страв, фото-3

Салат з кавуном та огірком

Інгрідієнти:

  • 50г Сир (Творог)
  • 200г Кавун
  • 100г Огірок
  • за смаком Сіль
  • 2гілочки М'ята
  • за смаком Перець чилі
  • за смаком Оливкова олія
  • за смаком Лимонний сік
  1. Кавун нарізаємо середніми продовгуватими шматочками. Огірки нарізаємо кільцями, перець чилі нарізаємо дуже дрібно. Листочки м'яти просто відриваємо від стебла.
  2. У глибоку миску викладаємо сир разом з іншими інгредієнтами і змішуємо це все з оливковою олією і лимонним соком. Салат буде смачнішим, якщо подавати його холодним.
Слов’янськ новини блюда з кавуна що приготувати як готувати кавун
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
82 перегляди в січні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі