10:12, 16 серпня 2020 р.
Що можна приготувати з кавуна. 5 страв
Всі знають, що кавун - головна літня їжа.
Ми вирішили зробити підбірку страв з кавуном. Ви знали, що його можна їсти як десерт, як салат, як інгрідієнт для коктейлів, додавати для смаку. Не знали?
Кавун на грилі з сиром фета
Інгрідієнти:
- 2 кусочки Кавуна
- 150 г Сиру Фета
- 2 ст. л. Рослинна олія
- 1 дрібка Сіль
- за смаком Сухий перець Чилі пластівцями
- 4 гілочки М'ята
- 1/4 шт. Перець чилі
Відріжте від кавуна круглий шматок товщиною 2 см і розріжте на два півкільця. Ножем відокремте м'якоть кавуна від скоринки, ми будемо використовувати тільки м'якоть. Змастіть часточки кавуна рослинною олією, по одній столовій ложці кожну, і посоліть. Підрум'яньте кавун на пательні гриль по 3-4 хвилини, щоб з'явилися карамелізовані смужки. Викладіть кавун на тарілку для подачі і зверху покришіть руками 150 г сиру фета. Помийте 4 гілочки м'яти, відокремте листочки і порвіть руками. Викладіть зверху на кавун з сиром листочки м'яти і ¼ перцю чилі, порізаного слайсами. Злегка посипте пластівцями червоного перцю.
Кавуново-м’ятний щербет
Класичний кавун у новому виконанні: заморожена м’якоть + м’ята + лайм = соковите і освіжаюче морозиво (або по-іншому, щербет). Щербет практично не містить цукру і для ще більшого задоволення може бути доповнений кількома столовими ложками рому.
Інгрідієнти:
- кавун (приблизно 2 кг, очищений від насіння і порізаний на шматки);
- 1 столова ложка + 1 чайна ложка цукру;
- 3 лайма (сік з них);
- 3 столові ложки білого рому;
- дрібка солі;
- 1 столова ложка + 1 чайна ложка нарізаного листя м’яти.
Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром – все завантажуємо в блендер. І доводимо до стану пюре. Додаємо м’яту і змішуємо все до тих пір, поки вона не перетвориться в маленькі частинки і її не стане видно. Після суміш запаковуємо в герметичний контейнер і заморожуємо протягом декількох годин.
Наявність морожениці істотно полегшує процес. Якщо її немає, тоді кожну годину дістаємо суміш з морозилки і ретельно її перемішуємо ложкою або міксером, поки це можливо. Це для того, щоб в морозиві не утворювалося кристалів льоду. Для повної заморозки щербет витримують в морозилці 6-8 годин.
Кавунові жувальні цукерки
Інгрідієнти:
- дві склянки свіжого кавунового соку
- півсклянки соку лимона
- шість столових ложок желатину.
- мед
Розчиніть желатин в половині соку кавуна. Другу частину соку нагрійте на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Потім акуратно влийте туди сік з розчиненим желатином.
Перемішуйте, поки рідина не стане однорідною. Додайте лимонний сік (і мед, якщо хочете підсолодити). Ретельно розмішайте і розлийте по формах. Відмінно підійдуть силіконові - з них простіше отримувати застиглі цукерки.
Коли желе охолоне до кімнатної температури, відправте його в морозилку на 30 хвилин. Після повного застигання цукерки можна зберігати просто в шафі.
Панакота з кавуна
Інгрідієнти:
- М’якоть кавуна - 200г.
- Згущене молоко - 150г.
- Молоко - 500мл.
- Желатин - 20г.
- Цукор - 20г
10г желатину залити невеликою кількістю води і залишити на 20-30 хвилин. 100г кавуна збити у блендері. Молоко ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити молоко. У гарячому молоці треба розвести желатин, який ми залишили набухати. Додаємо в молоко кавун і згущене молоко, розмішуємо все до однорідної маси.
Далі треба процідити суміш через сито і залити у форми, в яких будемо подавати наш десерт. Форми ставимо в холодильник на 1.5-2 години
10г желатину заливаємо невеликою кількістю холодної води і залишаємо набухати. Кавун, який залишився, збиваємо у блендері. Желатин ставимо на водяну баню і розтворяємо. З’єднуємо кавун, цукор і желатин. Суміш треба процідити через сито
Дістаємо з холодильника форми з першим шаром і заливаємо зверху другий шар. Ставимо нашу панакот у в холодильник до повного застигання.
Салат з кавуном та огірком
Інгрідієнти:
- 50г Сир (Творог)
- 200г Кавун
- 100г Огірок
- за смаком Сіль
- 2гілочки М'ята
- за смаком Перець чилі
- за смаком Оливкова олія
- за смаком Лимонний сік
- Кавун нарізаємо середніми продовгуватими шматочками. Огірки нарізаємо кільцями, перець чилі нарізаємо дуже дрібно. Листочки м'яти просто відриваємо від стебла.
- У глибоку миску викладаємо сир разом з іншими інгредієнтами і змішуємо це все з оливковою олією і лимонним соком. Салат буде смачнішим, якщо подавати його холодним.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
00:00, 12 січня 2016 р.
19:07, Сьогодні
23:44, 26 квітня
17:24, 1 травня
live comments feed...