Суп, м'ясний пиріг та печиво зі смолою - головна страва Великодня у різних країнах

Великдень – це свято, яке відзначають не тільки українці, а й християни інших країн та обрядів. Що ж вони готують у цей день?

Святкування Великодня не обходиться без кількох головних та традиційних страв. В Україні такими стравами є паска та крашанки. Але в кожної країни, яка теж відзначає це свято, є свої головні страви зі своїми назвами. Що ж це за страви?

В Англії та Ірландії з часів Середньовіччя готують марципанові булочки сімнель. У країнах Співдружності, від Британії до Австралії і ПАР, в пошані булочки гарячого хреста (англ. Hot cross buns), пряна здоба з родзинками, на якій зазвичай зображають хрест з глазурі або тесту.

В США до Великодня готують тарт з ревенем та заварним кремом. Ревень вирощують взимку в теплицях.

В Песах не прийнято вживати в їжу хамец, тобто борошняні продукти з тіста на дріжджах, тому традиційні солодощі до свята готують зовсім без борошна, на основі горіхового борошна або з додаванням змеленої маци. Десерти, які їдять на згадку про Вихід з Єгипту, легше християнської випічки по рецептурі та калорійності.

Райндлінг - здобний рулет, який традиційно печуть на Великдень у Австрії. У райндлінг додають горіхи і замочені в ромі або коньяку сухофрукти, так що випічка виходить неймовірно ароматною.

Португальці традиційно готують Фолар - один з різновидів великоднього хліба. В залежності від регіону, Фолар може бути солодким і солоним, проте і в тому, і в іншому випадку в його верхівці незмінно запікається або одне, або декілька попередньо зварених круто яєць. А на півночі країни святковий хлібець часом наповнюють ще й м'ясними начинками.

В Аргентині прийнято готувати страву під назвою Паскуаліно. Це солонуватий пиріг, фарширований сумішшю з сиру пармезан, рікотти і швейцарського мангольда. Спершу все сири з'єднуються з жовтками, після чого їх приправляють мускатним горіхом і лимонною цедрою. Іноді страва доповнюється і шпинатом або артишоками.

Є традиційна страва у жителів Мексики - це хлібний пудинг капіротада. Для його приготування хліб спочатку вимочується в сиропі з тростинного цукру, після чого його з'єднують з гвоздикою і корицею. А зверху прийнято прикрашати цукерками, сухофруктами і родзинками.

У Греції на столі з'являється цурекі - булочки солодкий хліб, на якому знаходяться червоні крашанки. До них додають смолу, мастику, корицю, апельсинову цедру, аніс, а також приготовану з вишневих кісточок спецію під назвою махлепі.

Жителі Еквадору ставлять стіл суп під назвою фанеска. Цей суп готується з цілої великої кількості різних зерен, овочів та інших продуктів.

Славянск новости Донецкая область Слов'янськ новини традиції свята свято Великднень Пасха весна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
32 перегляди у травні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі