
LifeStyle
14:40, 1 січня 2022 р.
Гарячий білий та пряний яблучний - п’ять смачних безалкогольних напоїв на новорічні свята
LifeStyle

Звичайні соки, чай, кава чи мінеральна вода на столі найочікуванішого зимового свята – це сумно та не цікаво. Пропонуємо декілька альтернатив.
Сайт 6262.com.ua зібрав рецепти безалкогольних напоїв, які ідеально пасуватимуть до новорічних застіль, вечірок чи тихих посиденьок.
Різдвяний пунш
Інгредієнти:
- Дві чайних ложки кориці,
- 10 бутонів або півтори чайної ложки кориці,
- Вісім горошин духмяного перцю,
- Три коробочки або половина чайної ложки порошку кардамону,
- 1 см коріння імбиру,
- Сік та цедра одного апельсина,
- Півтори склянки свіжої або замороженої журавлини,
- Вода – чотири рази по півтори склянки,
- Чверть склянки меду,
- Три чверті чайної ложки подрібненого мускатного горіха.
Відрізати квадрат марлі зі сторонами 15х15 см. Викласти марлю на стіл, а на неї покласти корицю, гвоздику, духмяний перець та кардамон. Розчавити спеції крізь марлю. Потім додати до цієї суміші імбир і цедру апельсина, зв'язати кінці марлі ниткою, залишаючи довгий кінець, що звисає.
У великий сотейник покласти мішечок зі спеціями та інші інгредієнти, перемішати та поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального та готувати, помішуючи, близько 15 хвилин.
Мішечок зі спеціями дістати, а журавлину розчавити. Готувати на повільному вогні ще 10 хвилин. Процідити масу через сито. Подавати різдвяний пунш одразу.
Пряна різдвяна кава
Інгредієнти:
- 70 мл кави Еспресо,
- 100 мл молока,
- Чайна ложка шоколадної пасти,
- Чайна ложка рідкого меду,
- По щіпці молотого імбиру, кориці та кардамону,
- Восьма частина чайної ложки какао.
Рекомендується використовувати натуральну каву дрібного помелу. Натуральне молоко можна замінити рослинним.
Якщо немає шоколадної пасти,її можна замінити ложкою розтопленого чорного або молочного шоколаду. Для цього треба розтопити шоколад на водяній бані, додати в каструльку ложку вершкового масла або вершків.
Налити в чашку рекомендовану кількість рідкого меду та шоколадного соусу.Ввести в масу прянощі. Зварити Еспресо.
Налити молоко в каструлю та підігрівати, намагаючись не доводити масу до кипіння. Перелити тепле молоко в блендер, збити до пінки. Або ж замінити блендер міксером.
Додати кави в чашку, попередньо процідивши її через сито. Налити молоко, зверху напою викласти збиту пінку. Посипати каву порошком какао.
Яблучний безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
- 500 мл яблучного соку,
- Три бутони сушеної гвоздики,
- Пів чайної ложки подрібненої кориці,
- Одна зірочка бадьяна,
- Один лимон.
Сік налити в каструлю, додати бадьян, корицю та гвоздику. Накрити кришкою. Поставити на великий вогонь і довести до кипіння. Потім зняти із нагрівання.
Лимон вимити, акуратно зрізати цедру і додати в каструлю. Дати напою настоятися 10 хвилин.
Мандариновий лимонад
Інгредієнти:
- Чашка лимонного соку (4-5 середніх лимонів),
- Чашка води,
- Чашка цукру,
- 6-7 гілочок м’яти,
- Чашка мандаринового соку (500-700 г очищених мандаринів),
- 0,5-1,5 л води,
- Паличка кориці,
- Лід для подачі за бажанням.
Вичавити сік із лимонів. Підготувати чашку мандаринового соку. Можна подрібнити очищені мандарини у блендері, а потім процідити суміш через сито.
З'єднати чашку лимонного соку, чашку води та чашку цукру. Додати паличку кориці. Помішуючи, довести сироп до кипіння. Як тільки цукор розчиниться і суміш закипить - вимкнути вогонь і додати кілька гілочок м'яти.
Повністю охолодити сироп, а потім процідити. У глечик додати трохи льоду, 10-12 листків м'яти і кілька часточок мандарину. Влити підготовлений лимонний сироп та мандариновий сік. Розбавити напій водою на свій смак.
Білий гарячий шоколад
Інгредієнти:
- 400 г молока,
- 100 г білого шоколаду,
- Щіпка солі,
- Чверть чайної ложки кориці,
- 10 г ванільного цукру,
- 35 г маршмелоу.
Нарізати чи розламати шоколад на дрібні шматочки. Молоко на середньому вогні майже довести до кипіння. Вимкнувши вогонь, додати нарізаний шоколад. Перемішати суміш, щоб шоколад повністю розчинився.
Додати ванільний, дрібку солі та мелену корицю. Збити суміш віночком до утворення пінки. Перелийте напій у келих. Додати в келих жменю маршмеллоу. Великі шматочки маршмеллоу попередньо дрібно нарізати.
Бажаємо вам смачних свят!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
09:24
19:22
Вчора
17:43
Вчора
16:35
Вчора
Спецтема
Оголошення
14:04, 5 квітня
00:00, 12 січня 2016 р.
14:04, 5 квітня
14:04, 5 квітня
14:04, 5 квітня
live comments feed...
Коментарі