• Головна
  • Чим поласувати на Яблучний Спас: п'ять страв з медом та яблуками
LifeStyle
10:52, 19 серпня 2021 р.

Чим поласувати на Яблучний Спас: п'ять страв з медом та яблуками

LifeStyle
Чим поласувати на Яблучний Спас: п'ять страв з медом та яблуками

Сьогодні в Україні православні християни святкують Яблучний Спас. Тому сайт 6262.com.ua пропрнує тематичну підбірку рецептів з яблуками та медом.

Читайте: "Прийшов Спас - готуй рукавички про запас". Преображення господнє: прикмети, повір'я та традиції

19 серпня 2021 року віряни України святкують Яблучний Спас. Ті, в кого є бажання та можливість, відвідують богослужіння у церкві, а вже потім куштують яблука з медом. А в декого немає такої можливості чи бажання, але це не означає, що їсти фрукти з медом заборонено.

З приводу смачного серпневого свята пропонуємо п'ятірку страв та десертів із яблуками та медом. Вважається, що сьогодні не можна вживати яйця, м'ясо та молочні продукти. Але в деяких обраних нами рецептах ці інградієнти все ж зустрічаються. Тож, якщо вони суперечать вашим традиціям, пишіть, чим ви їх заміняєте або що готуєте зазвичай на Яблучний Спас.

1. Яблучний крамбл із медом

Інгредієнти: два яблука, дві столових ложки лимонного соку, половина чайної ложки кориці, три столових ложки меду, три столових ложки вершкового масла, одна склянка вівсяних пластівців, дві столових ложки борошна.

Розігріти духовку до 180 градусів. Почистити яблука, нарізати кубиками і полити лимонним соком. Викласти в невелику скляну або керамічну форму, посипати корицею.

Розтопити мед з маслом. Половину суміші вилити на яблука. Змішати пластівці, борошно і другу половину суміші. Викласти на яблука, розрівняти. Запікати при 180 градусах близько 20 хвилин або поки верхній шар не зарум'яниться. Подавати теплим або охолодженим.

2. Пиріг з яблуками та медом

Інгредієнти: 200 г пшеничного борошна, 100 г вершкового масла, щіпка солі, один лимон, три яблука, 200 г меду, три яйця, щіпка кориці, дві гвоздики, столова ложка будь-яких горіхів.

Зробити рубане тісто з борошна та вершкового масла зі щіпкою солі. Скатати кульку і прибрати її в холодильник на годину.

З лимона зняти цедру, вичавити сік, змішати усе в мисці, додати три яйця, чайну ложку з гіркою борошна, дрібку кориці і гвоздику. Ретельно перемішати масу. Додати мед і дати настоятися двадцять хвилин, час від часу перемішуючи.

Розкатати тісто в пласт товщиною 2-4 мм і укласти у форму так, щоб стінки теж були викладені тістом. Проколоти в декількох місцях дно виделкою.

Очистити яблука від шкірки, вирізати серцевину. Нарізати товстими скибочками. Укласти їх щільно в форму - і поставити в розігріту до 200 градусів духовку.

Через 15 хвилин процідити лимонно-медову суміш через сито, відкрити духовку і, не виймаючи форму, залити яблука. Зменшити жар до 160 градусів і закрити духовку ще на 30 хвилин. За десять хвилин до готовності посипати горішками.

3. Запечені яблука з медом та спеціями

Інгредієнти: чотири великих яблука, імбир, кориця, чотири столових ложки меду, вершкове масло, чотири столових ложки вина.

Духовку попередньо розігріти до 160 градусів. У яблук видалити серцевину, але залишити у них основу. Кожне яблуко начинити сумішшю з імбиру, столової ложки меду та кориці. 

Перенести фаршировані яблука в глибоку форму. На отвір кожного яблука покласти по шматочку вершкового масла. Залити яблука вином і помістити в розігріту духовку на 45 хвилин, періодично змащуючи яблука соком. Готові печені яблука повинні стати повністю м'якими.

4. Медові кекси з яблуками та горіхами

Інгредієнти: три яблука, 100 г меду, 100 г розм'якшеного вершкового масла, два яйця, 25 г горіхів кешью, трохи більше склянки борошна, пів чайної ложки соди, щіпка солі.

Увімкнути духовку розігріватися до 180 градусів.

Яйця вбити в миску, додайте мед і щіпку солі. Міксером усе збити до піни. Додати розм'якшене вершкове масло. Знову все збити. В отриману основу тіста просіяти борошно. Міксером на повільних обертах замішати тісто.

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевини. Нарізати фрукти дрібними кубиками. Перекласти яблука в тісто та змішати. Тісто розкласти у формочки для кексів.

Горіхи кешью порубати в крихту. Розподілити горіхи по формах поверх тіста. Випікати кекси в розігрітій духовці 25 хвилин. Готові кекси вийняти з формочок і викласти на тарілку. Залишити до повного охолодження.

5. Яблука у клярі

Інгредієнти: п'ять середніх яблук, два жовтки, чотири чайні ложки цукру, шість столових ложок борошна, три столових ложки сметани, вісім столових ложок молока, кориця, сіль, мед, олія.

Жовтки змішати з молоком, сметаною, сіллю, цукром, молоком, борошном. Все збити до стану рідкуватої сметани. Якщо дуже густо чи рідко, то додати молока або борошна.

Яблука почистити, нарізати кільцями, вирізати серцевину. Нагріти олію в сковорідці, кільця погортати в клярі і обсмажити. Готові кружечки зняти на решітку, щоб стікла олія. Подавати з медом та цукровою пудрою.

Смачного вам свята!

Приєднуйтесь до нас у Viber та підписуйтесь в Instagram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Славянск #новости #Донецкая область #Слов'янськ #новини #свято #Яблучний Спас #яблука #страви #літо #фрукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...