• Головна
  • Пиріг, печиво і скумбрія з горіхами. Рецепти страв до Спасу
11:22, 29 серпня 2021 р.

Пиріг, печиво і скумбрія з горіхами. Рецепти страв до Спасу

Пиріг, печиво і скумбрія з горіхами. Рецепти страв до Спасу

Сьогодні українці святкують Третій Спас, або ж Горіховий. Що приготувати з горіхами?

Зазвичай у цей день пекли хліб, пироги, робили солодку випічку із сезонними фруктами й горіхами. 

Перш за все, на думку спадає випічка. Пропонуємо вам приготувати: 

Пиріг з волоськими горіхами. 

Інгредієнти:

Для приготування вам знадобиться 180 грам волоських горіхів, 100 грам цукру, 70 грам вершкового масла, кориці за смаком. Для тіста: 250 г борошна і трішки розпушувача, дрібка солі, 100 г масла і 120 цукру. Також. 200 грамів сметани та 3 яйця.

Рецепт приготування: 

Просушіть та подрібніть горіхи, змішайте їх з 100 г цукру, 50 г масла, додайте корицю. Борошно змішайте в окремій мисці з розпушувачем. Окремо збийте міксером масло з цукром, додайте яйця і ще раз усе дрібно змішайте. 

Половину тіста викласти у форму для пирога, потім викласти половину горіхової начинки. Знову викласти тісто, а зверху другу половину начинки.

Запікати пиріг орієнтовно 1 годину, за температури 180 градусів.

Шоколадно-горіхове печиво

Інгредієнти:

Для приготування вам треба мати такі інгредієнти: масло вершкове - 50 грам, цукор - 30 грам, жовток - 1 шт, какао - 10 грам, дрібка солі, борошно пшеничне - 70-80 г, грецькі горіхи - 20 грам, мелений мигдаль. 

Рецепт приготування: 

Розітріть масло кімнатної температури з цукром, додайте дрібку солі, жовток, ретельно перемішайте. 

Борошно з какао просійте й вмішайте до масляно-яєчної суміші. Замісіть тісто, насамкінець додайте горіхи з меленим мигдалем.

З тіста треба сформувати валок, загорнути у харчову плівку й покласти на годинку до холодильника.

Далі обкачайте валок у цукрі та за допомогою гострого ножа наріжте на кружельця, приблизно по 1 см. шириною.

Викладайте печиво на форму, попередньо вистелену папером для випічки.

Випікати 15 хвилин при 180*С.

Скумбрія з горіхами: 

Інгредієнти: 

Для приготування вам знадобиться одна скумбрія, 1 чайна ложка діжонської гірчиці, 1 ст. ложка грецьких горіхів, 50 г твердого сиру, сіль, олія (соняшникова чи оливкова), майонез або сметана.  

Рецепт приготування: 

Рибу розморозити та почистити від кісток. Філе посолити і викласти на нього начинку, накрити другим філе. Загорнути у фольгу та поставити запікатись при 180гр 20-25хв. Розгорнути фольгу, рибу змастити сметаною або майонезом і ще підрум'янити хвилин 10. 

Начинка: сир натерти на грубу тертку, змішати з гірчицею, подрібненими горіхами та олією

Смачного!  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #новини #свято #Спас #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...