11:22, 29 серпня 2021 р.
Пиріг, печиво і скумбрія з горіхами. Рецепти страв до Спасу
Сьогодні українці святкують Третій Спас, або ж Горіховий. Що приготувати з горіхами?
Зазвичай у цей день пекли хліб, пироги, робили солодку випічку із сезонними фруктами й горіхами.
Перш за все, на думку спадає випічка. Пропонуємо вам приготувати:
Пиріг з волоськими горіхами.
Інгредієнти:
Для приготування вам знадобиться 180 грам волоських горіхів, 100 грам цукру, 70 грам вершкового масла, кориці за смаком. Для тіста: 250 г борошна і трішки розпушувача, дрібка солі, 100 г масла і 120 цукру. Також. 200 грамів сметани та 3 яйця.
Рецепт приготування:
Просушіть та подрібніть горіхи, змішайте їх з 100 г цукру, 50 г масла, додайте корицю. Борошно змішайте в окремій мисці з розпушувачем. Окремо збийте міксером масло з цукром, додайте яйця і ще раз усе дрібно змішайте.
Половину тіста викласти у форму для пирога, потім викласти половину горіхової начинки. Знову викласти тісто, а зверху другу половину начинки.
Запікати пиріг орієнтовно 1 годину, за температури 180 градусів.
Шоколадно-горіхове печиво
Інгредієнти:
Для приготування вам треба мати такі інгредієнти: масло вершкове - 50 грам, цукор - 30 грам, жовток - 1 шт, какао - 10 грам, дрібка солі, борошно пшеничне - 70-80 г, грецькі горіхи - 20 грам, мелений мигдаль.
Рецепт приготування:
Розітріть масло кімнатної температури з цукром, додайте дрібку солі, жовток, ретельно перемішайте.
Борошно з какао просійте й вмішайте до масляно-яєчної суміші. Замісіть тісто, насамкінець додайте горіхи з меленим мигдалем.
З тіста треба сформувати валок, загорнути у харчову плівку й покласти на годинку до холодильника.
Далі обкачайте валок у цукрі та за допомогою гострого ножа наріжте на кружельця, приблизно по 1 см. шириною.
Викладайте печиво на форму, попередньо вистелену папером для випічки.
Випікати 15 хвилин при 180*С.
Скумбрія з горіхами:
Інгредієнти:
Для приготування вам знадобиться одна скумбрія, 1 чайна ложка діжонської гірчиці, 1 ст. ложка грецьких горіхів, 50 г твердого сиру, сіль, олія (соняшникова чи оливкова), майонез або сметана.
Рецепт приготування:
Рибу розморозити та почистити від кісток. Філе посолити і викласти на нього начинку, накрити другим філе. Загорнути у фольгу та поставити запікатись при 180гр 20-25хв. Розгорнути фольгу, рибу змастити сметаною або майонезом і ще підрум'янити хвилин 10.
Начинка: сир натерти на грубу тертку, змішати з гірчицею, подрібненими горіхами та олією
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:05
Вчора
15:10
Вчора
09:50
Вчора
17:10
14 жовтня
Спецтема
Оголошення
21:49, 12 жовтня
00:00, 12 січня 2016 р.
live comments feed...
Коментарі