18:15, 9 жовтня 2021 р.
1Як готувати каштани. 5 осінніх страв
Яка осінь без каштанів? А ви знали, що ними можна не лише милуватися, але й їсти?
Ми підготували декілька цікавих страв з каштанів, які можуть вам трохи урізнобавити цю осінь.
Каштани з цвітною капустою.
Інгрідієнти:
- Цвітна капуста 450 г.;
- плоди каштана -250 г.;
- вершкове масло;
- одне яйце.
Рецепт:
Відварити цвітну капусту в закритій каструлі 15 хв.
Дістати, відокремити суцвіття і дрібно нарізати.
Каштани надрізати і відправити на сковороду.
Як тільки вони почнуть підстрибувати, перемішати і відкинути на паперові серветки. Очищені плоди нарізати.
Капусту помістити на змащену вершковим маслом сковороду, додати в неї каштани і збите яйце.
Посолити і накрити кришкою. Томити на повільному вогні 3 хв. Потім розмішати і залишити на 5 хв.
Подавати з додаванням молочного соусу.
Каштани з куркою
Каштани прекрасно поєднуються з м’ясними продуктами, так як по суті, це той же горіх. Розглянемо, як приготувати каштани в домашніх умовах на сковороді з додаванням курячого філе і сухофруктів.
Інгредієнти:
- рис – 500 г;
- куряча грудка – 400 г;
- каштани – 150 г;
- сухофрукти – 150 г;
- гарбуз – 200 г;
- вершкове масло – 150 г;
- цибуля – 2 головки;
- сіль,
- куркума за смаком.
Рецепт:
М’ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо на повільному вогні до готовності.
Цибулю нарізаємо півкільцями, а каштани опускаємо на кілька хвилин в окріп, щоб можна було легко з них зняти шкірку.
Сухофрукти замочуємо в теплій воді, а з гарбуза знімаємо тверду шкірку. Кладемо в сковороду, де готувалося м’ясо, гарбуз, каштани і сухофрукти, наллємо трохи води і смажимо, помішуючи.
Потім додамо курку, цибулю, попередньо пасеровану до золотистої скоринки, і залишаємо гаситися на 30 хвилин.
На гарнір варимо рис, а смажені каштани з куркою подаємо як начинку.
Якщо каштани попередньо обсмажити в шкірці, то смак страви від цього тільки покращиться і придбає своєрідний смак.
Каштановый десерт з медом
"Каштани з медом" - звучить дивно, але виходить настільки смачно, що десерт ризикує стати вашою улюбленою стравою до чаю.
Інгрідієнти:
- Каштани - 200 Гр
- Фейхоа - 200 Гр
- Лимон - 1/2
- Мед - за смаком
Рецепт:
На сухій сковороді обсмажуємо каштани приблизно 15 хвилин. Рекомендую попередньо проткнути каштани виделкою і (щоб не "вибухали" при смаженні) смажити під кришкою.
Готові каштани легко очищуються від шкаралупи. Розрізаємо їх на половинки і складаємо в глибоку тарілку.
Фейхоа промивайте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими пластинками.
Додаємо до каштани.
Полийте десерт лимонним соком і медом за смаком.
Каштани по провансальські
Інгрідієнти:
- селерова сіль
- часник - 3 зубчики
- 1,5 ст. л. сухої суміші прованських трав
- 0,5 ч. л. порошку каррі
- 300 г густої сметани
- 3 ст. л. тертого сиру
- 600 г очищених каштанів
- оливкова олія - 2 ст.л.
Рецепт:
Духовку розігріти до 220˚С. Часник подрібнити і обсмажити його разом з каштанами.
Додати прованські трави, приправити каррі і сельдерейной сіллю.
Викласти каштани в промазану вершковим маслом форму, залити сметаною і посипати перцем, запікати в духовці протягом 15 хвилин.
Посипати сиром і підрум'янити в духовці або під грилем 3 хвилини.
М’ясо з каштанами по-азербайджанські
Дивовижне блюдо, спробувавши приготувати його один раз захочеться повертатися до нього постійно. Замість сковороди будемо використовувати товстостінний, чавунний казан.
Інгредієнти:
- яловичина – 500 г;
- каштани – 200 г;
- цибуля – 2 головки;
- гіркий перець – 1 стручок;
- кмин – 1 ч.л .;
- петрушка для прикраси.
Рецепт:
М’ясо нарізаємо на кубики середньої величини і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі. В кінці посолити і додати кмин.
Лук наріжемо півкільцями і висипаємо його в м’ясо, а трохи пізніше шматочки гострого перцю.
Каштани заллємо окропом, щоб з них легко можна було зняти шкірку, і кладемо їх в казанок.
Смажимо близько 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо казан кришкою, і даємо м’ясному рагу деякий час настоятися.
При подачі декоруємо гілочками петрушки. Можна в це блюдо додати кілька ягідок винограду без кісточок, зробити це необхідно на етапі закладки каштанів. Це додасть смаку м’ясу ніжну кислинку і чарівний аромат.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:18
Вчора
14:10
Вчора
Спецтема
Оголошення
live comments feed...
Коментарі