• Головна
  • Як готувати каштани. 5 осінніх страв
18:15, 9 жовтня
1

Як готувати каштани. 5 осінніх страв

Як готувати каштани. 5 осінніх страв

Яка осінь без каштанів? А ви знали, що ними можна не лише милуватися, але й їсти?

Ми підготували декілька цікавих страв з каштанів, які можуть вам трохи урізнобавити цю осінь.

Каштани з цвітною капустою.

Як готувати каштани. 5 осінніх страв, фото-1

Інгрідієнти:

  • Цвітна капуста 450 г.;
  • плоди каштана -250 г.;
  • вершкове масло;
  • одне яйце.

Рецепт:

Відварити цвітну капусту в закритій каструлі 15 хв.

Дістати, відокремити суцвіття і дрібно нарізати.

Каштани надрізати і відправити на сковороду.

Як тільки вони почнуть підстрибувати, перемішати і відкинути на паперові серветки. Очищені плоди нарізати.

Капусту помістити на змащену вершковим маслом сковороду, додати в неї каштани і збите яйце.

Посолити і накрити кришкою. Томити на повільному вогні 3 хв. Потім розмішати і залишити на 5 хв.

Подавати з додаванням молочного соусу.

Каштани з куркою

Як готувати каштани. 5 осінніх страв, фото-2

Каштани прекрасно поєднуються з м’ясними продуктами, так як по суті, це той же горіх. Розглянемо, як приготувати каштани в домашніх умовах на сковороді з додаванням курячого філе і сухофруктів.

Інгредієнти:

  • рис – 500 г;
  • куряча грудка – 400 г;
  • каштани – 150 г;
  • сухофрукти – 150 г;
  • гарбуз – 200 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • сіль,
  • куркума за смаком.

Рецепт:

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо на повільному вогні до готовності.

Цибулю нарізаємо півкільцями, а каштани опускаємо на кілька хвилин в окріп, щоб можна було легко з них зняти шкірку.

Сухофрукти замочуємо в теплій воді, а з гарбуза знімаємо тверду шкірку. Кладемо в сковороду, де готувалося м’ясо, гарбуз, каштани і сухофрукти, наллємо трохи води і смажимо, помішуючи.

Потім додамо курку, цибулю, попередньо пасеровану до золотистої скоринки, і залишаємо гаситися на 30 хвилин.

На гарнір варимо рис, а смажені каштани з куркою подаємо як начинку.

Якщо каштани попередньо обсмажити в шкірці, то смак страви від цього тільки покращиться і придбає своєрідний смак.

Каштановый десерт з медом

Як готувати каштани. 5 осінніх страв, фото-3

"Каштани з медом" - звучить дивно, але виходить настільки смачно, що десерт ризикує стати вашою улюбленою стравою до чаю.

Інгрідієнти:

  • Каштани - 200 Гр
  • Фейхоа - 200 Гр
  • Лимон - 1/2
  • Мед - за смаком

Рецепт:

На сухій сковороді обсмажуємо каштани приблизно 15 хвилин. Рекомендую попередньо проткнути каштани виделкою і (щоб не "вибухали" при смаженні) смажити під кришкою.

Готові каштани легко очищуються від шкаралупи. Розрізаємо їх на половинки і складаємо в глибоку тарілку.

Фейхоа промивайте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими пластинками.

Додаємо до каштани.

Полийте десерт лимонним соком і медом за смаком.

Каштани по провансальські

Як готувати каштани. 5 осінніх страв, фото-4

Інгрідієнти:

  • селерова сіль
  • часник - 3 зубчики
  • 1,5 ст. л. сухої суміші прованських трав
  • 0,5 ч. л. порошку каррі
  • 300 г густої сметани
  • 3 ст. л. тертого сиру 
  • 600 г очищених каштанів
  • оливкова олія - ​​2 ст.л.

Рецепт:

Духовку розігріти до 220˚С. Часник подрібнити і обсмажити його разом з каштанами.

Додати прованські трави, приправити каррі і сельдерейной сіллю.

Викласти каштани в промазану вершковим маслом форму, залити сметаною і посипати перцем, запікати в духовці протягом 15 хвилин.

Посипати сиром і підрум'янити в духовці або під грилем 3 хвилини.

М’ясо з каштанами по-азербайджанські

Дивовижне блюдо, спробувавши приготувати його один раз захочеться повертатися до нього постійно. Замість сковороди будемо використовувати товстостінний, чавунний казан. 

Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;
  • каштани – 200 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • гіркий перець – 1 стручок;
  • кмин – 1 ч.л .;
  • петрушка для прикраси.

Рецепт:

М’ясо нарізаємо на кубики середньої величини і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі. В кінці посолити і додати кмин.

Лук наріжемо півкільцями і висипаємо його в м’ясо, а трохи пізніше шматочки гострого перцю.

Каштани заллємо окропом, щоб з них легко можна було зняти шкірку, і кладемо їх в казанок.

Смажимо близько 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо казан кришкою, і даємо м’ясному рагу деякий час настоятися.

При подачі декоруємо гілочками петрушки. Можна в це блюдо додати кілька ягідок винограду без кісточок, зробити це необхідно на етапі закладки каштанів. Це додасть смаку м’ясу ніжну кислинку і чарівний аромат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #новини #Славянск #новости #рецепти #каштани #що приготувати з каштанів #что приготовить с каштанов
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Медик
11 жовтня, 04:05
Кінський каштан,який росте в наших широтах до їстівних не відноситься, тому будьте обережні.
Оголошення
live comments feed...