• Головна
  • Новорічний стіл 2022 - що приготувати
18:13, 30 грудня 2021 р.

Новорічний стіл 2022 - що приготувати

Новорічний стіл 2022 - що приготувати

Новий рік - це не лише прикраси і подарунки, але і новорічний стіл, над яким треба попрацювати. 2022 - рік тигра, то ж надайте перевагу саме таким кольорам на своєму столі.

Вважається, що символ 2022 роки не особливо вибагливий до їжі, проте любить смачно і рясно поїсти. Тигр буде задоволеним і ситим, якщо на столі крім звичних новорічних салатів і закусок будуть присутні м’ясні страви. Тому, якщо ви хочете, щоб рік був щасливим, на святковому столі заощадити не вдасться.

Спеціально для наших читачів ми підготували декілька основних блюд, салатів, закусок та десертів для новорічного стола.

Салати або закуски

Фаршировані помідори

Проста в приготуванні і легка закуска. Вона неодмінно припаде до смаку гостям. Ця страва стане справжньою окрасою святкового столу, і, що важливо, не додасть зайвих кілограмів на талії, так як в його складі немає великої кількості шкідливих інгредієнтів.

Для приготування страви знадобляться:

  • помідори — 4 шт .;

  • вершковий сир — 0,25 кг;

  • слабосолена риба (форель або лосось) — 0,2 кг;

  • часник — 2 зубчики;

  • зелень за смаком.

  1. Дрібно нарубати зелень, перемішати з сиром. 2.

  2. Потім подрібніть часник, рибу наріжте кубиками, додайте до суміші сиру і зелені.

  3. Візьміть помідори і зріжте їм верхівки. Виріжте м’якоть. Покладіть начинку в помідори.

Це все можна запекти, а можна подавати у свіжому вигляді.

Новорічний стіл 2022 - що приготувати, фото-1

Салат на Новий рік із індичкою

Вам знадобиться:

  • 150 г відвареного або обсмаженого в спеціях філе індички, більш економний варіант - філе курки;

  • одне яйце - зварити круто;

  • 2 огірка;

  • по половинці - болгарського перцю (жовтого і червоного – для красивого вигляду) та пекінської капусти;

  • улюблена приправа, а також сіль, перець - за смаком;

  • заправляти сметаною або ж натуральним йогуртом – вистачить 2-3 столових ложок.

  1. Все нарізаємо/шаткуємо.

  2. Для заправки з'єднуємо сметану (йогурт) зі спеціями.

  3. Потім змішуємо. Солимо, перчимо.

  4. Насолоджуємося незрівнянним смаком!

Гриби з кунжутом

Таке блюдо відмінно підійде в якості пісної закуски.

Складові:

  • гриби — 0,4 кг;

  • соєвий соус — 0,05 кг;

  • цибуля зелена;

  • часник — 2 зубчики;

  • насіння кунжуту — 2 столових ложок;

  • масло рослинне;

  • спеції за смаком.

  1. Гриби нарізаємо великими шматочками, смажимо на олії до золотистої скоринки. 

  2. У процесі смаження додаємо в гриби соєвий соус, щоб вони добре просолилися.

  3. Коли гриби готові, додаємо до них порізану зелену цибулю, подрібнений часник, кунжут і чорний перець. Добре перемішуємо.

Страву можна подавати як в охолодженому вигляді, так і в гарячому в якості закуски.

Страви з м’яса

Курка в духовці з яблуками

Сьогодні розглянемо рецепт приготування курки запеченої в духовці з яблуками в медовому соусі. Це по-справжньому святкова страва. В результаті виходить дуже соковите і ніжне м'ясо, яке доповнене кисло-солодким яблучним смаком.

Інгредієнти:

тушка курки - 1,6-1,9 кг;

яблука - 300 г;

родзинки - 2-3 ст. л.;

часник - 6-8 зуб.;

рослинна олія - 5 ст. л.;

томатна паста - 250 г.;

мед - 3-4 ст. л.;

спеції - за смаком;

перець і сіль - за смаком.

Процес приготування фаршированої яблуками курки в духовці.

  1. Готуємо маринад. Пропущений через прес часник змішаємо з розтопленим медом, томатною пастою, маслом, додамо сіль, перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішати.

  2. Курку добре вимиємо, приберемо зайве. Всередині і зовні намажемо приготовленим маринадом. Накриємо плівкою і помістимо в холодильник на 12 годин.

  3. Підготуємо начинку. Очищені яблука наріжемо кубиками і з'єднаємо з родзинками.

  4. Мариновану курку наповнимо начинкою, а розріз закриємо зубочисткою.

  5. Форму для запікання застелити фольгою, помістити курку і накрити фольгою. Необхідно щоб блискуча сторона фольги була всередині.

  6. Запікати курку будемо 1,5-2 години в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці.

  7. За 15 хвилин до готовності фольгу розгорнемо, щоб курка підрум'янилася.

Смачного!

Новорічний стіл 2022 - що приготувати, фото-2

Соковита свиняча рулька

Запечена в духовці ароматна рулька чудово підійде для святкового столу.

Рулька – це частина свинячої тушки, точніше, частина ноги. З неї можна приготувати безліч страв. Особливо всім буде до смаку соковита свиняча рулька, запечена в духовці. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.

Класична берлінська рулька "Айсбайн"

  • Рулька (свиняча) - 1 шт.

  • Пиво темне - 2 л

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • Часник - 8 зубчиків

  • Сіль - 2 ст. л.

  • Спеції (лавровий лист, кмин, орегано, базилік, перець горошок, гвоздика.)

  • Олія - 2 ст. л.

  1. Рульку помити, підчистити й витерти насухо. Зробити в ній невеликі надрізи, щоб краще просочилася.

  2. На дно каструлі викласти усі вказані спеції та 2 злегка розчавлених ножем зубчики часнику. 

  3. Рульку гарненько натерти сіллю й покласти на спеції. Залити темним пивом воно має бути кімнатної температури) і варити 1,5-2 години, періодично знімаючи пінку, що утворюватиметься.

  4. Після того, як рулька "уварилася" і злегка стало видно кісточку на ніжці, вилучити її з каструльки і добре змастити вичавленим часником, змішаним з олією. Покласти на деко й відправити у духовку. Розігрівати її заздалегідь не потрібно, все повинно готуватися поступово, тоді рулька добре просочиться часничком.

  5. Смажити її в духовці протягом 30 хвилин, періодично поливаючи пивом зі спеціями, в якому варилася рулька. Потім слід збільшити вогонь (поливати більше не треба) і засмажити, щоб скоринка стала рум'яною й злегка підсмаженою.

Десерти

Шоколадно-апельсинові мафіни

  • Куряче яйце – 3 шт.

  • Пшеничне борошно – 2 ст.

  • Сметана 20% – 5 ст. л.

  • Олія – 4 ст. л.

  • Розпушувач – 1 ч. л.

  • Цукор – 100 г.

  • Апельсини – 1 шт.

  • Молочний шоколад – 100 г.

  1. Яйця збити з цукром, додати сметану і олію. 

  2. Додати борошно, розпушувач і тертий шоколад. 

  3. З апельсина зняти цедру і дрібно натерти. Додати в тісто. 

  4. М'якоть апельсина нарізати кубиками. 

  5. На дно формочок для кексів викласти кубик апельсина і залити тістом. 

  6. Випікати при 180 градусах 30-35 хвилин.

Що не можна ставити на стіл в рік Тигра, а що потрібно

Всі тигри люблять м'ясо - ось воно і повинно панувати на новорічному столі у новорічну ніч 2022. Всі страви повинні бути ситними і смачними.

При цьому не варто забувати про те, що, що не можна готувати на Новий рік 2022:

  • страви з дичини: хижак-господар року не любить ділитися своєю здобиччю;

  • крупи і злаки - краще вибрати в якості гарніру картоплю й овочі;

  • страви корейської кухні: у цій країні м'ясо тигра вважається делікатесом, його там із задоволенням наминають за обидві щоки;

  • подавати рибу і морепродукти в якості головної страви: тигр - хоч і представник котячих, але він надає перевагу м'ясу, а рибу їсть рідко і з небажанням;

  • гострі страви: сири, соуси та приправи;

  • шипучі і газовані напої - краще подати сік, компот або щось на кшталт цього;

  • занадто багато солодкого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #новини #Славянск #новости #що готувати у 2022 #новорічний стіл 2022 #рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...