• Головна
  • Персики, салат та кабачки – п’ять простих рецептів консервацій на зиму
LifeStyle
16:27, 12 вересня 2021 р.

Персики, салат та кабачки – п’ять простих рецептів консервацій на зиму

LifeStyle
Персики, салат та кабачки – п’ять простих рецептів консервацій на зиму

Зазвичай кінець літа та початок осені- гаряча пора консервацій та заготовок на зиму. Тому пропонуємо читачам кілька простих рецептів.

У серпні та вересні ціни на сезонні фрукти та овочі стають значно нижчими, ніж у попередні літні місяці. А температура повітря стає більш комфортною, щоб готувати без ризику отримати тепловий удар. Тому хазяйки поспішають у цей період зробити заготовки на зиму.

Сайт 6262.com.ua зробив невеличку підказку для тих, хто ще не встиг розставити закриті банки по поличках. Зібрали п’ять простих рецептів з найзатребуваніших для консервації овочів.

Гострі зелені помідори

Персики, салат та кабачки – п’ять простих рецептів консервацій на зиму, фото-1

Інгредієнти для маринаду на три літрових банки:1,6 літри води, 100 мл оцту, 150 г цукру, півтори столової ложки солі.

Ретельно вимити та просушити банки. Маринад довести до кипіння, трохи охолодити перед тим, як залити ним помідори.

Надрізати зелені помідори зі сторони плодоніжки на 4 частини, не дорізаючи до кінця. У розрізи покласти шматочки часнику та перцю чілі.

На дно банки покласти суцвіття кропу та петрушку, зверху акуратно викласти помідори. Залити маринадом та стерилізувати 10 хвилин від початку кипіння, закрити металевими кришками.

Кришки на банках закрити машинкою. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.

Салат з кабачків

Інгредієнти на три банки по 0,5 л:1,5 кг кабачків, 10 зубчиків часнику, половина пучка петрушки, 4 столових ложки олії, 4 столових ложки оцту, чайна ложка солі з гіркою, 2 чайних ложки цукру з гіркою.

Кабачки нарізати брусочками. Додати порізану петрушку, розчавлений часник, олію, оцет, сіль і цукор. Перемішати, залишити на 4 години.

Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити на маленькому вогні 20 хвилин, часто помішувати. Розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками.

Перевернути банки догори дном, вкрити теплим покривалом і залишити вистигати.

Салат з огірків

Інгредієнти на 6 л салату:4 кг огірків, 6 великих, 6 великих морквин, склянка олії, половина склянки оцту, 2 столових ложки солі без гірки, склянка цукру.

Огірки порізати вздовж, цибулю нарізати півкільнями, моркву потерти на терці. Вимішати все і відставити на 5 годин. Накладати у банки по 0,5 л та стерилізувати 20 хв з моменту закипання. 

Закрити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном, вкрити теплим покривалом і залишити вистигати.

Аджика з болгарського перцю

Інгредієнти:1,5 кг болгарського червоного перцю, 3 перчини чілі, пів склянки олії, 2/3 склянки оцту, 2/3 склянки цукру, 300 г томатної пасти, 40 г солі, 2 головки часнику.

Перець без насіння і перетинок перемолоти на м'ясорубці, додати оцет, цукор, сіль, томатну пасту.Варити на тихому вогні годину, помішувати.

Потім додати олію і подрібнений часник, варити ще 20 хв. Розкласти аджику у стерилізовані банки і закрити металевими кришками.

Персикове варення часточками

Інгредієнти:кілограм твердих персиків, 800 грамів цукру, ваніль.

Помиті ретельно персики розрізати уздовж і злегка повернути половинки один щодо одного. Так половинки роз’єднаються, і можна витягти кісточку. Звільнені від кісточок частини нарізати скибочками.

Скибочки укласти шарами на дно каструлі, в якій буде варитися варення, та пересипати цукром. Каструлю залишити на кілька годин, щоб фрукти дали сік, а цукор розчинився.

Після цього поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин, не перемішуючи. Зняти з плити і залишити на 12 годин. Процедуру повторити 3-4 рази. Перед останньою додати ваніль.

Готовність перевіряється краплею сиропу на тарілці. Якщо вона не розтікається, значить, варення готове. Далі - розлити по банках, закрити і прибрати під ковдру до повного охолодження.

Приєднуйтесь до нас у Viber, щоб ніочго не пропустити

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Славянск #новости #Донецкая область #Слов'янськ #новини #осінь #зима #консервації #овочі #фрукти
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...