• Головна
  • Легко і не гаряче. П’ять страв у спекотну погоду
LifeStyle
13:14, 18 липня

Легко і не гаряче. П’ять страв у спекотну погоду

LifeStyle
Легко і не гаряче. П’ять страв у спекотну погоду

Погода на вулиці так і шепоче: пий більше води, ще більше води. Але про їжу теж не слід забувати.

Коли наступає нестерпна спека, єдине бажання – це пити та робити мінімальну кількість рухів. На такий випадок сайт 6262.com.ua вже пропонував вам п’ятірку охолоджуючих натуральних напоїв.

Спека забирає багато енергії та сил, тому про їжу теж не слід забувати. Інша справа, що у таку погоду апетит зникає, як і бажання щось готувати чи розігрівати. Тому ми підібрали декілька страв, які підійдуть саме для температури +30.

Туніський сендвіч

Інгредієнти:400 г запеченого м’яса, дві булки, половина ріпчастої цибулини, два зубка часнику або сухий часник, олія, листя салату чи пекінська капуста, два курячих яйця, дві гірки зелених оливок, спеції, зелень, сік лимону.

З булок дістати м’яку середину та підсушити в духовці. Зробити заправку з олії, подрібненої цибулі, часнику, лимонного соку або яблучного оцту і щіпки солі. Туди ж додати зелень.

Злегка полити заправкою пусте дно булок для сендвічів. Потім покласти листя салату чи капусти, м’ясо та кружечки яєць. Полити злегка заправкою. Розподілити оливки зверху. Накрити сендвічі кришкою від булки, обернути харчовою плівкою. Зверху поставити вантаж на деякий час.

Салат "Мілан"

Інгредієнти: помідор, огірок, петрушка, листя салату, сметана, сіль, духмяний перець.

Помідори нарізати кільцями і викласти на листя салату на блюді. Огірки натенти на крупну тертку і викласти на помідори. Петрушку дрібно нарізати і посипати огірки. Сметану посолити і поперчити, перемішати. Полити кожен помідор зверху.

Крем-суп із печериць

Інгредієнти: 50 г печериці, дві ріпчасті цибулі, дві столових ложки борошна, дві склянки вершків, олія.

Помити, почистити цибулю та печериці, крупно нарізати. Подрібнити в блендері. Обсмажити отриману суміш на сковороді сім хвилин, додати борошна, потім залити 200 мл кип'яченої води, варити 15 хвилин. В кінці додати дві склянки вершків.

Фаршировані помідори

Інгредієнти: п’ять помідорів, дві склянки рису, 50 г слабосоленої сьомги, один огірок, зелень, дві столових ложки оливкова олія, сік лимонний, сіль, перець чорний.

У помідорів зрізати верхівку, приблизно на 1 см. Чайною ложкою вийняти м'якоть. Рис відварити. Рибу, огірок і зелень нарізати. З'єднати рис з рибою, огірком і зеленню. Приправити сіллю, перцем. Додати лимонний сік і олію, перемішати. Заповнити помідори отриманою сумішшю і прикрасити шматочками риби.

Бананове крем-парфе

Інгредієнти: 200 г подрібненого печива, два пакети ванільного пудингу, літр молока, 6 ст. л. цукру, 70 г вершкового масла (розтопити), два нарізаних банани, 150 г нарізаного ананасу, 3 ст. л. лимонного соку, 15 вишень, 100 г горіхів.

Приготувати пудинг згідно інструкції на пакеті. У подрібнене печиво додати вершкове масло та перемішати. Викласти в форму і утрамбувати. Нарізані банани збризнути лимонним соком, щоб вони не потемніли. Ананаси порізати на шматочки.

Зібрати десерт:

  • 1 шар печива
  • 2 шар пудингу
  • 3 шар бананів та ананасів
  • 4 шар печива
  • 5 шар пудингу
  • 6 шар бананів та ананасів
  • 7 шар пудингу, зверху вишні та горішки.

Приєднуйтесь до нас у Viber та підписуйтесь в Instagram

#Славянск #новости #Донецкая область #Слов'янськ #новини #літо #страви #кухня #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...