Новини компаній
16:00, 24 травня

Як правильно пити ром

Новини компаній

Тим, хто не стикався ще з ромом, вважає себе новачком у світі цього дивовижного напою і хоче познайомитися з ним ближче, буде цікаво дізнатися про деякі подробиці. Як вживати ром, які бувають види рому та інші деталі описані у цій статті.

Як правильно пити ром, фото-1

Види рому

Існує кілька варіантів рому, які можуть сильно відрізнятися один від одного залежно від сировини, витримки, типу дистиляції, регіону походження та багато іншого. Щоб краще пояснити, як слід пити ром, ми повинні взяти до уваги принаймні макро-різницю між білим і темним ромом.

Білий ром

Білий ром майже завжди - це продукт з ніжним, солодким і не дуже пікантним смаком, переважно це комерційний ром для змішування. З цим продуктом можна приготувати свіжі аперитиви або класичні карибські коктейлі, такі як знаменита Піна Колада. Не рекомендується вживати їх у чистому вигляді.

Темний ром

Темний ром, хоч і є надзвичайно широким і різноманітним світом, пов'язаним із використовуваною сировиною, походженням, періодом і типом витримки, як правило, вважається більш інтенсивним і складним продуктом, ніж білий ром.

Темний колір рому надає витримка в дерев'яних бочках (часто з-під бурбона), а іноді також додавання карамелі, яка робить колір рому темнішим, ніж після витримки дерева.

Таким чином, як готовий напій можна розглядати темні види рому. Це м'які питні продукти, які підходять для «медитації», можливо після обіду. Їх також можна поєднувати з темним шоколадом, це зазвичай допомагає новачкам навчитися отримувати насолоду від міцного солодкого напою.

Дегустація рому

На відміну від віскі ром категорично проти додавання льоду або зберігання в холодильнику. Його слід пити за кімнатної температури близько 18-20°.

Візьміть склянку для рому. Тільки не пластиковий, це вплине на ароматичний букет дистиляту. Налийте напій приблизно на чверть об'єму склянки та почніть цінувати її аромати, понюхавши. Дайте напою подихати протягом декількох хвилин, обережно покрутіть ром у склянці та знову понюхайте його. Залежно від продукту, який знаходиться у склянці, згодом можна відчути нові аромати.

Ще одна обережність – не можна нагрівати ром занадто сильно, тримаючи склянку в руках, якщо вона вже має потрібну температуру.

Тепер настав час спробувати його, зробити маленький ковток, щоб підготувати мову та піднебіння до алкогольної дії. Тільки потім можна зробити повніший ковток, який буде справжнім смаком - тим, який допоможе відкрити для себе солодощі, аромати ванілі, фруктів, спецій.

Як правильно пити ром, фото-2

Дегустація рому повинна давати яскраві відчуття його округлості та насолоди. Вона повинна показати, стійкий цей ром чи ні, тобто чи зберігається протягом кількох секунд після проковтування його аромат, або він повністю зникає.

Тепер, коли відомі основи дегустації рому, все, що залишилося зробити, це спробувати і насолодитися кожним аспектом карибського дистиляту, намагаючись щоразу вловити новий аромат і нове відчуття, вдосконалюючи техніку і все більше навчаючи свій смак.

А вибрати найкращий напій допоможуть в онлайн магазині Vintage, де можна знайти за вигідною ціною оригінальний ром з Ямайки, Гайани, Великобританії, Бельгії. Додатковим бонусом будуть знижки до 20% на деякі види продукції та можливість замовити доставку додому, в якій точці країни ви не знаходилися б.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...