• Головна
  • 5 цікавих коктейлів до Нового Року
11:39, 31 грудня 2022 р.

5 цікавих коктейлів до Нового Року

5 цікавих коктейлів до Нового Року

Насправді ми не надто захоплюємося алкоголем або людьми, які ним зловживають. Але якщо ви все ж вирішили трохи відсвяткувати Новий Рік, то рецепти цікавинок вам не завадять.

Ми підібрали декілька цікавих рецептів для коктейлів, які зроблять ваше святкування трошки цікавіше. Майте на увазі, що головна мета їх - насолодитися цікавими смаками, а не напитись. З цим варто бути обережним. 

Сонце взимку

rDI1HkaeNUwyJtlGeJ8vfA1eWvAM9tv53_HTxXIaxhixeqZ510-FWaJ1WWFPwDOHngORWWMv0K_1A2ouRHCi2vD2ytXdW0rXZLe-FuNU5jlioIqtUobcRMChq0FUyqZagnotv_tdnj68WComf__OAOI3sZAcCE2w8dbPSfhxPfDwMAReXkEsoOk4gf1kYA

Рецепт дуже простий. Треба змішати усі необхідні інгрідієнти у потрібних пропорціях.

  • Горілка - 200 мл
  • Ром білий 100 мл
  • Сік Апельсиновий 200 мл
  • Лимонад 100 мл
  • М’ята - за смаком

У сам коктейль можна додати лід та шматочки апельсину.

Новорічна мимоза

a5jBeLFGiraE2SjneuEJgdFvf1hlSB9T3Syp5fPs2dilWmAZtnP_JexXHhwCUPtz_w1q9WUSYlbvHbfscvIdSfEYVUeEkzAcHiPCTgX75M_geJWkcZGo1FjQ--w7UUUTPtpbwPhstIlQLSTJeIy1BdU2MeCmRMkXXGmnlreJMQL-igUhCGzufcoyCSz7FQ

  • Гранатовий лікер - 45 мл
  • ігристе вино/ шампанське - 100 мл
  • Сік журавлини, журавлина - 30 мл

Для прикраси келихи можна зацукрити, а зверху додати трохи розмарина для хвойного запаху.

Підготуйте келих для шампанського. Налийте інгредієнти в окремі ємності. У келих для шампанського спочатку налийте гранатовий лікер та сік журавлини. Додайте зверху шампанське. Прикрасьте кількома свіжими ягодами та кількома сосновими голками. Подавайте із тонкою соломинкою.

Пунш “Різдвяний”

  • 500 мл газованої води.

  • 0,5 л світлого виноградного соку.

  • 300 мл імбирного елю.

  • 100 мл рому.

  • 2 груші.

  • 2 лимони.

  • 3 столових ложки коричневого цукру.

  • 1 чайна ложка суміші прянощів (кориця, гвоздика, лимонна цедра, коріандр та ін за смаком).

  • Зерна одного граната.

  • Лід.

Груші і один лимон нарізати тонкими ломтиками, змішати з цукром і покласти в чашу для пуншу. Залишити на 1-2 години, щоб фрукти дали сік.

З другого лимона вичавити сік і змішати його з ромом і виноградним соком. Суміш додати в чашу з фруктами, обережно перемішати, щоб розчинився весь цукор. В останню чергу додати імбирний ель, газовану воду і лід. Зверху посипати зернами гранату і прикрасити гілочками розмарину.

Цей пунш можна приготувати і без додавання рома.

Гранатові зерна можна заморозити з кубиками льоду, розклавши їх за формочками. Так само можна приготувати лід для коктейлів і з іншими ягодами і шматочками фруктів.

Коктейль тодді

6Y45OVpK_UJqDA0qI1mpXv897Xb2uLJwAIMTVIetCt2Cq6FMZvgt78hEl6gWrAVckIbh30IVPAFS3IuYKAlUzXyXtyCdUZHyZT8hjSn9mmIAQ6TKF9mvFF08PbfgQkoimHfPkW1C6I529FPmudQIXC1Sef2re2BzYOKtkx5-Z18VXsrZMNtEktHBFOyCqQ

Зігрійтеся цим гарячим тодді! Поєднання бурбону, меду, лимона та спецій гарно смакує і чудово підходить для зимових свят. На відміну від типового глінтвейну або грогу, гарячий тодді легкий і освіжаючий, без надмірної солодкості.

Апельсини, приготовані на грилі або запечені в духовці, створюють надзвичайний карамельний аромат цього класичного зігріваючого зимового напою. Гарячий тодді можна запропонувати гостям на Новий рік або Різдво, або смачно зігрітися ним після тривалої зимової прогулянки.

  • Бурбон - 1,5 склянки
  • Мед ¾ склянки
  • Лимонний фреш - 1 склянка
  • Вода 2 склянки
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Кориця - 2 палички
  • Бодян - 3 шт
  • Апельсин - 4 шт

Змішайте у середній каструлі бурбон, мед, лимонний сік, чебрець, корицю, бадьян і 2 склянки води. Готуйте на середньому повільному вогні лише до нагрівання, 10-15 хвилин. Обсмажте помаранчеві половинки на грилі на металевих шпажках на відкритому вогнії, поки вони не обпаляться, від 1 до 2 хвилин. 

Розлийте гарячий тодді у чашки, додайте в кожну 1 апельсинову половинку.

Ромовий пунш із хурмою

FW49s4Szb7eq7VQ_VrXZfeEWONHqvvN1hYHcXdEo9Or9CdVEKaB3Jfz9aSCGwUhkiGgrr1QAIFre13i_0fNNeKCMdsQwl4Y019ETN0QzRYBhV5nFGL9lwWvCjVUCa-ZVq-DAkQiU31mvibR60ne3wxgtzUiZU1bDRtZX1LaFfZFHq_lpyiHy2su3vriaHQ

Ромовий пунш — це зігріваючий напій із прянощами. Він буває як гарячим, так і холодним. Про кількість інгредієнтів класичного пуншу говорить його назва (в перекладі зі санскриту вона значить «п’ять»). Зазвичай до складу напою входять: алкоголь, лимонний сік, вода, цукор і спеції.

  • Хурма “Шарон” - 3 шт
  • Лайм - 9 шт
  • Кориця - 2 палички
  • Коричневий цукор - 2 ст ложки
  • Чорний ром - 350 мл
  • Вино імбирне - 150 мл
  • Імбірний ель - 1 л
  • М’ята - 1 гілочка

Зніміть з хурми листя, тонко наріжте м’якоть і додайте у велику миску для пуншу разом із нарізаним лаймом, соком лайма, паличками кориці та цукром мусковадо. Дайте постояти кілька хвилин, щоб цукор розчинився. Налийте темний ром і імбирне вино в миску для пуншу. Додайте кубики льоду, а потім влийте імбирний ель.Подавайте ромовий пунш із хурмою у прозорих келихах, прикрасивши гілочками м’яти.

Нагадаємо, що надмірне споживання алкоголю шкідливо для вашого здоров’я!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #новини #Чернівці #новини Чернівців #новости Славянска #коктейлі #рецепти #Новий Рік #Новорічні коктейлі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...