LifeStyle
11:13, 1 січня 2021 р.
Індійські солодощі та корисні смаколики – що солодкого приготувати в Новий Рік
LifeStyle
Після перших та других страв завжди хочеться чогось солоденького. Аби ви довго не ламали голову, ми підготували п’ятірку солодких новорічних страв.
Приготовані у домашніх умовах солодощі будуть значно корисніші для шлунку. Особливо, якщо брати до уваги те, що за столом збирається уся родина, тобто й діти теж.
Ми підготували п’ятірку солодких новорічних страв, які не спричинять шкоди шлункам.
Фруктовий салат
Інгредієнти: 1 велике яблуко, 2 банана, 4 мандарини, 1-2 ківі, 1 велика хурма, невелике гроно винограду,половина лимона, 4 ст. ложки меду, 1 гранат.
Що може бути простіше та корисніше? Оскільки справжній мед взимку має бути зацукрованим, його попередньо треба розтопити. Для цього треба скляну ємність з необхідною кількістю меду помістити в миску з гарячою водою. А поки ви будете різати фрукти, мед стане рідким.
Фрукти помити. Почистити яблуко та нарізати шматочками, висипати в обраний посуд та полити зверху вичавленим лимонним соком, аби вони не потемнішали. Нарізати банани й теж полити соком лимона.
Почищені мандарини розібрати на дольки, порізати на шматочки і висипати до решти фруктам. Якщо будуть кісточки - не забудьте їх видалити. Ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Висипати в блюдо.
Стиглу, але тверденькую хурму також порізати і додати до решти фруктів. Виноград різати а половинки та видаляти кістки. Полити фрукти медом та обережно перемішати.
Расгулла
Інгредієнти: 3 л молока, 1-1,5 шт лимонів, 250 г цукру, 500 мл води, кедрові горішки, шафран - за бажанням.
Потрібно взяти знежирене молоко. Інакше, коли будете варити расгулли, вони розваляться. Щоб прибрати жирність, можна попередньо зібрати вершки або в процесі кип'ятіння просто кілька разів знімати пінку.
Вичавити сік лимона, процежуючи його крізь сито. Коли молоко почало закипати, поступово влити в нього сік, одразу перемішати.
Як тільки утворюється сир (панір), зняти каструлю з вогню. Якщо переварити панір до зеленуватої сироватки, то расгулла вийде жорсткою. Зцідити сироватку через сито, застелене марлею в 2 шари. Відважити панір хвилин на 15-20 над раковиною.
Отриманий м'який сир протерти через сито або блендер. Якщо панір був під пресом або відважувався довше 20 хвилин, він стане твердим і тоді краще використовувати сито, щоб блендер не вийшов з ладу.
Після перетирання має вийти повітряна ніжна маса. З неї ліпити кульки приблизно по 15 г. Більше не треба, тому що в процесі расгулла збільшується.
Коли кульки готові, робити сироп. Для цього залити цукор водою і довести до кипіння. Опустити кульки в сироп, накрити кришкою і варити 10 хвилин на середньому вогні.
Через 10 хвилин знімаємо з вогню і даємо охолонути. При бажанні можна прикрасити расгулла кедровим горішком. Коли вона охолоне, вже не буде такої можливості через пружність.
Горіхово-бананові кульки
Інгредієнти: 1 великий банан, 90 г волоських горіхів, 50 г вершкового масла, 50 г згущеного молока.
Горіхи підсмажити і подрібнити. Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком у крем. Банан порізати на 10 товстих кружалець. Кружальце банана опустити в крем і обмазати з усіх боків (можна скористатися зубочисткою), потім обваляти його в горіхах та покласти а тарілку. Поставити кульки в холодильник на 15-30 хвилин.
Кокосові кульки
Інгредієнти: 60 мл. води, 200 гр. цукру, 125 г вершкового масла, 125 г кокосової стружки (з них 25 г на обсипання), 200 г сухого молока, 50 г горіхів (кешью, мигдаль, фундук або інші).
Змішати в каструлі воду, цукор та вершкове масло. Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Цукор повинен розчинитися. Зняти з вогню і додати 100 г кокосової стружки і сухе молоко. Перемішати міксером. Коли суміш охолоне, поставити в холодильник на 1-2 години, щоб вона загусла. Набрати ложкою невелику кількість суміші, зробити коржик, покласти в серединку горішок і сформувати кульку. Обкатати його в кокосовій стружці.
Бурфі
Інгредієнти: 200 г вершкового масла. 200 г цукру. 1 пакетик ванільного цукру, 225 мл вершків 35% (або сметани не нижче 20%), 450 г сухого молока (25%), трохи смаженого кешью для прикраси.
З'єднати в каструльці вершкове масло, цукор (в тому числі ванільний) і поставити на вогонь. Не використовувати посуд з тефлоновим покриттям. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчинитися. Повинна вийти однорідна маса. Додати вершки, довести до кипіння і варити ще 5 хвилин. Перелити в миску і остудити до теплого стану.
Підготувати прямокутну ємність з бортиками, застеливши її плівкою, змащеною вершковим маслом, щоб застигле бурфі можна було легко дістати з форми.
У суміш, що охолола, додати сухе молоко і збивати міксером кілька хвилин до тих пір, поки маса не загусне і збивати вже буде важко. Перекласти масу в підготовлену ємність. Змоченою у воді рукою розрівняти поверхню бурфі.
Ножем акуратно розмітити смуги, по яких будете розрізати застигле бурфі, і в серединку кожного квадратика втиснути горішок. Поставити в холодильник мінімум на 8 годин. Застигле бурфі дістати з форми, потягнувши за плівку і розрізати ножем по намічених лініях.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:20
Вчора
18:28
Вчора
16:16
Вчора
15:22
Вчора
14:25
Вчора
13:25
Вчора
Спецтема
Оголошення
00:00, 20 грудня 2024 р.
live comments feed...
Коментарі